Lusevasan

Vi rusler opp fra parkeringsplassen ved Badedammen på Grorud. Fiskesakene er på plass, flue, mark, sluk, alt etter tid på året og egne interesser. Vi skal forbi tre vann før vi forlater veien og går inn i skogen. Badedammen er det første. Her er det alltid et yrende liv på fine sommersøndager. Vannet er kanskje ikke alltid av beste kvalitet, men det ser ikke ut til å plage ungene. Dessuten bruker det å være en isbil her......

Vi går opp bakken til Steinbruvann, vannet som ble frigitt for bading i
1971, kanskje det mest populære badevannet i Groruddalen. Vannet passerer du på din høyre side. Neste vann langs veien er Romstjern, enda en perle i Lillomarka. Like etter at vi har forlatt dette vannet, kommer vi til en bred sti som fører inn i skogen. Skiltet forteller oss at den blåmerka stia fører til Sinober, Sørskogen og Lillomarkkappelet. Vi følger denne (ta til høyre i stiskillet) helt fram til Lusevasan som er vårt første fiskvann. 

Lusevasan er et fredfullt vann, ja nærmest idyllisk, selv om noen ville kalle det trolsk. Men det er sant et det er et mørkt vann og dermed kanskje litt skummelt, med åsen mot vest rugende høyt over seg. Det er bratt opp på den siden og få muligheter for å fiske der.  

De beste fiskeplassene ved dette vannet er ved osene i sør og nord. Begge steder er det gode, fine plasser å stå på. I sør er det noe sivvekst, i nord er det et svaberg hvor det også er fint å bade. Men det er også et par gode fiskeplasser på østsiden av vannet.

Odd har fått et par fine ørreter i dette vannet så vi sier bare: skitt fiske.

Trolsk eller stemningsfullt?

Trolsk eller stemningsfullt?

Bleiktjern

Vi følger blåmerka sti videre mot Sørskogen, Lillomarkkpl og Skredderutjern. det er litt vanskelig å komme seg over myrområdet i nordenden, men når gamle tanter klarer det.....Hun klarer til og med å karre seg opp den bratte bakken etter vannet hvor det sikkert hadde vært en flott utsikt, hadde det ikke vært for all krattskog og kjerre som skjuler det meste. Området du går inn i nå er nærmest å regne for urskog. Her er det for kronglete til å drive tømmerhogst så grana har fått stå i fred - og falt i fred. Se deg godt om i dette ville partiet før du ganske snart kommer til neste fiskevann, Bleiktjern.

Bleiktjern er et vann som er i ferd med å gro igjen. Torvmyr og siv kjemper om å få overtaket, men enn så lenge er dette et veldig bra fiskevann.

Det er en ganske grei fiskeplass på høyre side av vannet, men vi syns ikke du skal gå dit. På den motsatte siden skal vi heller vise deg en hemmelig fiskeplass som alle gode Lillomarkfiskere vet om. Dette er en super plass hvor du er garantert å få fisk, i alle fall dersom du velger riktig redskap og fisken biter og myggen ikke biter og du ikke er redd for å bli våt på beina. Følg den blåmerka stia til venstre. Hold utkikk etter ei torvtue ute i vannet. Noen ihuga fiskere har lagt ut stokker så det er mulig (ikke lett) å komme seg ut dit. 

Her har Odd fått en skikkelig fin ørret, så lykke til! Unskyld håper alt går bare skitt.

Ta deg ut til den lille

Ta deg ut til den lille "torvøya".

Lomtjern

Ble det skitt fiske i Bleiktjern? Fortsett stia til du kommer til Lomtjern. Her er det vel egentlig bare èn fiskplass, du ser den rett fram når du kommer opp til vannet.

Lomtjern er kanskje vannet det er vanskeligst å få fisk i av våre tre vann, eller det vannet der det er minst fisk. Men muligheten er absolutt til stede, det er bare å prøve. Om våren er det forresten nesten umulig ikke å komme over froskebryllupp her. Det kvakker og kvekker noe alldeles forskrekkelig.

Det er en del moltemyrer rundt Lomtjern. Enkelte år har vi plukket en god del her.

Nå er turen vår slutt. Du kan velge å gå samme vei tilbake, eller du kan følge stia videre til du kommer til et stiskille. Her kan du velge å ta turen om Lilloseter eller gå mot Romsås og Grorud. Vi tar vår egen vei tilbake, men den er hemmelig, den vil vi ikke dele med noen.

Takk for en fin tur. Synd du ikke fikk fisk. Bedre lykke neste gang.

Lomtjern

Lomtjern

Kommentarer

07.08.2013 23:14

Grete K Olsen

Flott beskrivelse av dette området hvor jeg vandra mye i min ungdom for snart 50 år siden.

Nyeste kommentarer

24.08 | 13:47

Takk for fin skildring - hadde selv forfedre på Heksebeget i Sørum for 200 år siden som omsider flyttet til Skedsmo og neste generasjon inn til hovedstaden

17.06 | 15:53

Hei, jeg kom over denne siden da jeg fikk en melding via Myheritage. Kari Rigmor Mørch-Jenssen var tanta mi, gift med Henry som var eldste bror til min mor. Hilsen Inge Aasheim

25.10 | 05:20

generate

12.10 | 10:44

Specialist

Del denne siden